Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A 10 legolcsóbb dunántúli gyógyfürdő

2020. 02. 12. 11:59
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Megnéztük, hogy a Dunántúlon mely fürdők rendelkeznek gyógyfürdő minősítéssel, közülük pedig kiválasztottuk azokat, ahol a legkevesebbet kell fizetnünk a belépőért.

Ahhoz, hogy egy fürdő megkapja a gyógyfürdő minősítést, nem elég, (de nem is szükséges), ha a fürdőben van gyógyvíz. Különféle gyógyászati szolgáltatásokat azonban nyújtania kell a  gyógyfürdőknek. Az alacsony ár tehát ebben az esetben széles szolgáltatási palettával társul, különösen, hogy a cikkben szereplő fürdők nagyobb része nem csak gyógyászati, hanem egyéb szolgáltatásokkal, programokkal is várja a vendégeket.

 

A fürdőket az egész napos felnőtt ára szerint rendeztük sorba a 2020. februárjában érvényes árak alapján. Egy térképen is megjelenítettük őket, ami a cikk végén található gombra kattintva érhető el.

 

1. Dunaföldvári Gyógy- és Strandfürdő

A fedett gyógymedence, és a gyógyászati részleg egész évben várja a gyógyulni vágyó betegeket Dunaföldváron. A fürdőben különféle balneoterápiás kezelések szolgálják a vendégek kikapcsolódását, gyógyulását – van víz alatti gyógytorna, gyógymasszázs, iszappakolás és tangentor is. Az egész napos felnőtt belépő 1190 ft, a nyugdíjas 980 ft. Itt találjuk a dunaföldvári szállásokat.

2. Paksi Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő

Igazi gyógyparadicsom vár minket, ha a paksi fürdőt választjuk, mert a 3300 m2-es létesítményben 3 medencét, valamint egy súlyfürdőmedencét is igénybe vehetünk. Exkluzív, modern, kényelmes környezetben vehetők igénybe a fürdőgyógyászati és medical-wellnes kezelések, a súlyfürdő, gyógyvizes ülőmedence, vízi gyógytorna medence attraktív kialakítású. A felnőtt belépő hétköznap 1300 ft, nyugdíjasoknak 1000 ft. A paksi szállásokat itt találjuk.
Paks
Paksi Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő

3. Virágfürdő Kaposvár

Sokoldalú élményfürdőzéssel, komplex gyógyászati szolgáltatással várja a fürdőzőket a kaposvári Virágfürdő. A modern fürdőkomplexumban 17 féle látványelem várja a látogatókat, akik gyerek-, termál,- élménymedencében és jakuzziban fürödhetnek. Gyógyvize miatt a mozgásszervi és nőgyógyászati betegségben szenvedők látogatják szívesen. A fürdő gyógyászati részlegének felszereltsége rendkívül gazdag. Három gyógyvizes medence, reumatológiai szakorvosi felügyelet és gyógytornászok is rendelkezésre állnak. Az egész napos felnőtt belépő a gyógyfürdőbe 1400 ft, az ifjúsági és a nyugdíjas 1100 ft. Ha szállást keresünk a városban, itt találunk.

4. Nagyatádi Termál- és Gyógyfürdő

A nagyatádi fürdőpark szabadtéri medencéi minden évszakban használhatók, a fedett térben pedig 34, 38 és 42 fokos gyógymedencék találhatóak. Az ülőpados, kellemes vízhőmérsékletű medencékben biztos az ellazulás. A fallal, és hangulatos virágokkal körül vett területen pihenő ágyak, árnyékolók, valamint az itt kiépített Kneipp taposó is a vendégek felüdülését, kényelmét szolgálja. Az ivókúrára is alkalmas vizet az ország legjobb gyógyvizei között tartják számon. A gyógyfürdőben szakorvosi beutalóval fogadnak betegeket. A felnőtt belépő 1500 ft, nyugdíjasoknak, diákoknak 1000 ft. Nagyatádi szállásokért ide kattintson.
Nagyatad
Nagyatádi Termál- és Gyógyfürdő

5. Soproni Erzsébet Oktató Kórház és Rehabilitációs Intézet - Balfi Gyógyfürdőkórház

A Soproni Gyógyközpont balfi részlegén a mozgásszervi betegségben szenvedők kezelése és rehabilitációja folyik, de ha egy frissítő jakuzzira vágyunk, akkor is megtaláljuk a helyünket. Egy teljesen felújított Kneipp-féle vízgyógyászati részleg, úszó-, gyógy-, és taposómedence, váltófürdő, hatszemélyes jakuzzi, egy egyszemélyes pezsgőfürdő kád, egy illóolajos aroma kádfürdő és egy víz alatti sugármasszázs is található szép környezetben a Balfi Gyógyfürdőkórházban. A gyógyfürdőbe 1320 ft a belépő, ha a kádfürdőt is szeretnénk használni, úgy 1550 ft, azonban több kombinált jegy közül is válogathatunk. Ha több napra tervezünk a városban, itt találunk szállást.

6. Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

A Dráva partján találjuk a Barcsi Fürdőt, melynek kincse az ásványokban gazdag gyógyvíz. A fedett részlegen 3 gyógymedencében élvezhetjük a nátrium-hidrogénkarbonátos vizet, mely főleg a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek nyújthat gyógyírt. A wellness-részlegben szaunák, infraszauna, gőzkamra Kneipp-taposó, hidegkamra és pezsgőfürdő is található. A felnőtt belépő 1950 ft, a nyugdíjas és a diák 1500, mely wellness használatot nem tartalmaz. Barcsi szállásokért kattintson ide.
A 10 legolcsóbb dunántúli gyógyfürdő
Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

7. Brigetio Gyógyfürdő Komárom

Beltéri jakuzzi, úszó-, élmény-, és gyógymedencék is találhatók a komáromi Brigetioban, ahol heti rendszerességgel szaunaszeánszokat is tartanak a magas hőfokok szerelmeseinek a két finn szaunában és a rönkszaunában. Két szabadtéri gyógymedence egész évben látogatható, melyek közül az egyik 36-38 °C-os, a másik szabadtéri gyógymedence 30-33°C gyógyvízzel várja a vendégeket. A mozgássérült vendégek vízbe jutását ülőlift segíti. Gyógyvize legfőképp mozgásszervi betegségben szenvedőknek kínál gyógyírt. A gyógyfürdőben az egészségbiztosítás által finanszírozott kezelések szolgálják a gyógyulni vágyó vendégek igényeit. A felnőtt belépő 2150 ft, a nyugdíjas és a diák 1750 ft. Komáromi szállásokat itt találunk.

8. Csokonyavisonta Gyógy és Strandfürdő

Barátságos, akadálymentesített környezetben várja a gyógyulni vágyókat a dél-nyugati határ közelében Csokonyavisonta fürdője, melyet télen inkább a gyógyvíz kedvelői tudnak használni, ugyanis fedett részlegén 2 gyógymedence használható, illetve szabadtéren is csobbanhatunk egy 37 fokos gyógymedencébe. A fürdőt tápláló gyógyvíz jól alkalmazható mozgásszervi bántalmak és elfajulásos gerincbántalmak, idült nőgyógyászati bántalmak és gyulladásos betegségek kezelésében. 5 éves korig a belépés ingyenes, gyerekeknek 800, nyugdíjasoknak, diákoknak 1700, felnőtteknek 2200 forint a belépő. Csokonyavisontai szállásokért kattintson ide.

9. Szigetvári Gyógyfürdő

Szigetvár egyik legnagyobb vonzereje a kiváló minőségű gyógyvíz. A Szigetvár Gyógyfürdőben uszoda, termálvizes medencék, élménymedence, gyógyfürdői szolgáltató részleg is található, a medencék teljes vízfelülete több mint ezerhétszáz négyzetméternyi. 2 gyógymedencébe, élmény-, és úszómedencébe és jakuzziba is csobbanhatunk itt. A gyógyászati részlegen elektroterápia, hidroterápia, iszappakolás és szénsavas fürdő is kipróbálható. Minden hónap második szombatján éjszakai fürdőzéssel is várják a vendégeket. A felnőtt belépő 2200 forint, a nyugdíjas és a diák 1750 forint. Ha maradnánk éjszakára, itt találunk szállást.
Szigetvar
Szigetvári Gyógyfürdő

10. Igali Gyógyfürdő

Igalon szauna felöntéssel, fedett élménymedencével és gyógyszolgáltatásokkal várják mindazokat, akik ellátogatnak a 7 évvel ezelőtt kibővített és csodásan felújított fürdőbe, ahol 13 medence található, melyek közül a gyermek, a termál medencék majd mindegyike különféle élményelemekkel van felszerelve. A gyógyulni vágyóknak jó hír, hogy az Igali Gyógyfürdőben egészségbiztosítás által támogatott kezeléseket hétvégén is igénybe tudják venni. A felnőtt belépő 2350 forint, a nyugdíjas 1950, a diák 1750. Igalon színes programoknak ad helyet a gyógyfürdő, így ha több napra tervezünk a városban, itt találunk szállást.
A cikkben szereplő fürdőket egy interaktív térképen is megjelenítettük. Kattintson az alábbi gombra... 
A 10 legolcsóbb dunántúli gyógyfürdő térképen
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem