Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

A 10 legolcsóbb gyógyfürdő a Dunától keletre

2020. 02. 17. 10:36
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A Dunától keletre található gyógyfürdők között megkerestük azokat, ahol a legolcsóbban fürdőzhetünk. Több is van köztük, ahol a gyógyászati szolgáltatások és a gyógyvíz mellett élménymedencét is találunk.
A gyógyfürdő olyan gyógyintézmény, ahol valamilyen természetes gyógytényező felhasználásával gyógyító vagy rehabilitációs tevékenységet, valamint fürdőkezelést, illetve balneoterápiát végeznek. Természetes gyógytényezőnek minősül az elismert ásványvíz, a gyógyvíz, a gyógyiszap (ide értve a talajból nyert természetes gyógytényezőket is), a gyógybarlang és az éghajlati tényezők, valamint az egyéb gyógyhatásra utaló engedélyezett elnevezés. Ezen kívül különféle gyógyászati szolgáltatásokat is nyújtania kell egy ilyen intézménynek ahhoz, hogy gyógyfürdővé minősítsék. A cikkben felsorolt fürdők nagyobb része azonban élménymedencékkel és egyéb szolgáltatásokkal is rendelkezik, így az ár érték arányuk is a legjobbak között van az országban.
A fürdőket az egész napos felnőtt belépő szerint rendeztük sorba a 2020. februárjában érvényes árak alapján. Egy térképen is megjelenítettük őket, ami a cikk végén található gombra kattintva érhető el.

10. Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping

A Békés megyei Gyomaendrőd fürdője 6 fedett medencével rendelkezik, melyek közül 2 gyógymedence. Az itteni vízzel enyhíthetjük emésztőrendszeri-, idegrendszeri- vagy mozgásszervi betegségünket. Szaunákat, gyógy- és wellness szolgáltatásokat is kipróbálhatunk, és persze élménymedencében is lazíthatunk. A helyieknek a napijegy 1200, a többieknek 1700 forint. Itt találhatunk szállást.

9. Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő

A szintén Békés megyében található szarvasi fürdő egy 36 fokos termálmedencét, egy 36-40 fokos gyógymedencét, egy 30 fokos tanmedencét, egy 28 fokos úszómedencét és egy 32 fokos pezsgőfürdőt is kínál a fürdőzőknek. A gyógyvíz magas huminsav tartalmú alkáli-hidrogénkarbonátos víz, mely idegrendszeri, mozgásszervi panaszokra kínál gyógyírt. A helyi lakosok 1000 forintért, a többiek 1800 forintért léphetnek a fürdőbe. Itt találunk szállást.
szarvas
Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő

8. Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Magyarország egyik legrégebben működő híres gyógyvizű fürdői közé tartozik a berekfürdői. A két beltéri fedett medence teljesen megújulva, kiegészült még egy új gyermek és egy szintén új élménymedencével, súlyfürdővel. Emellett 5 gyógymedencében enyhíthetjük bőr-, mozgásszervi-, nőgyógyászati, szív és érrrendszeri betegségünket. A felnőtt jegy elő- és utószezonban mindössze 1500 forint, főszezonban 2000 forint. Itt találunk szállást.

7. Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő

Több termál-, gyermekmedence és télen is nyitott úszómedence fogadja azokat, akik a Békési Gyógyfürdőt választják gyógyulásuk helyszínéül. Az épület két részre tagolódik: az egyik a balneoterápiás részleg, a másik részben található a reumatológiai és ortopédiai szakrendelés, valamint a fizioterápia, mindez nyugodt légkörben. A felnőtt belépő 1450 forint. Itt találhatunk szállást a fürdő környékén.

6. Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő

A Bükk-hegység lábánál találjuk Bogács gyógyfürdőjét, gyógycentrumában többféle – az NEAK (volt OEP) által támogatott – szolgáltatás biztosítja a vendégek pihenését, gyógyulását és kikapcsolódását. A kénes termálvíz kitűnően alkalmas a reuma, ízületi és mozgásszervi betegségek kezelésére, emellett pedig ivókúrára is ajánlott. A felnőtt jegy szezonon kívül, hétköznap 1400 forint. Itt találunk szállást.
bogacs
Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő

5. Akácliget Gyógy- és Strandfürdő - Karcag

A karcagi Akácliget Gyógyfürdő télen is nyitva tartó gyógymedencét, fedett termálmedencét, úszó-, tanmedencét és jakuzzit is kínál a szauna és az infrakabin mellett. A helyi gyógyvíz jól alkalmazható különböző nőgyógyászati panaszok enyhítésére, mozgásszervi megbetegedések kezelésére, valamint bizonyos bőrbetegségek gyógyítására. A felnőtt belépő elő- és utószezonban 1400 forint. Itt találunk szállást.

4. Halasthermál

Fedett és nyitott, 36 fokos termálmedencében is lazulhatunk a kiskunhalasi Halas Termálban, ahol főleg mozgásszervi és nőgyógyászati betegségben szenvedők gyógyulhatnak, emellett a fürdő szomszédságában álló kórház orvosi felügyeletet és kiváló szakmai hátteret biztosít a gyógykezelésekhez. A felnőtt napijegy 1300 forint, a 2 órás jegy pedig 1000. Itt találhatunk szállást.
kiskunhalas
Halasthermál

3. Fehérgyarmati Gyógyfürdő

Fehérgyarmati Gyógyfürdő a kórházi funkció mellett közfürdőként is üzemel. Főként mozgásszervi megbetegedések, krónikus nőgyógyászati, reumatológiai, ortopédiai panaszok kezelésére javasolják. Ezek mellett segíti a balesetek, a csontműtétek utáni rehabilitációt, a csontritkulás és érbetegségek, továbbá egyes neurológiai kórképek gyógyulását. A felnőtt jegy 960 forint, azonban a fürdő jelenleg ZÁRVA tart (2020.07.22.)Itt találhat szállást a közelben. 
fehergyarmat
Fehérgyarmati Gyógyfürdő

2. Csajda Fürdő - Kalocsa

A wellness szolgáltatások mellett a gyógyvizes kezelések segíthetnek az izomfájdalmak és ízületi problémák gyógyításában a kalocsai Csajda Fürdőben, ahol két 35 fokos termálvizes medence, egy 28 fokos úszómedence és egy 30 fokos tanmedence található. Kalocsán 900 a felnőtt jegy, szaunahasználattal 1500 forint. Itt találunk szállást.

1. Róna Kincse Gyógyfürdő - Kiskunfélegyháza

A kiskunfélegyházi Róna Kincsében való gyógyfürdőzést nemcsak azoknak ajánlják, akik valamilyen reumatikus problémával gyógyulni vágynak, hanem azok számára is, akik pihenés, kikapcsolódás céljából választják a fürdőzést. A délutáni órákban lehetőség van igénybe venni a csoportos aquafitness és vízi terhestorna foglalkozásokat is. A háromszemélyes infraszauna, 2 gyógy- és 1 úszómedence hétfőtől szombatig a vendégek rendelkezésére áll. A belépő mindössze 600 forint. Itt találhat szállást a városban.
További gyógyfürdőket találhatunk a Fürdőkereső segítségével. A legolcsóbb dunántúli fürdőket pedig ebben a cikkben gyűjtöttük össze. 
 
A 10 legolcsóbb gyógyfürdő a Dunától keletre térképen
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ősz Hajdúszoboszlón!

Gyógyulás természetesen a hajdúszoboszlói gyógyvíz erejével, minden korosztály számára a legkedvezőbb áron.Megnézem