Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba

Az Ózdi Strand a helyi civilek kezdeményezése miatt tudott kinyitni 2020-ban

2020. 06. 15. 18:43
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Az eredeti elképzelésekkel ellentétben a múlt hétvégétől mégis fogad vendégeket az Ózdi Strand.

A fürdőt üzemeltető városi önkormányzat idei kiadásai megnövekedtek, a bevételei pedig csökkentek a koronavírus járvány miatti védekezés következtében. Emiatt a polgármester még áprilisban úgy döntött, hogy 2020-ban nem válallaják a strand szezonra való felkészítésének és a strand üzemeltetés várható veszteségeit, amelyek együtt mintegy 10 millió forintra rúgtak. A helyi civilek azonban gyűjtést szerveztek, amelyet a polgármester is támogatott, egy egyesületi számlaszámot is biztosított a kezdeményezést részére. Végül kérésére egy másik önkormányzati cég, az Ózdi Távhő Kft. segítségét vették igénybe a strand rendbehozatalához, amely így június 13-án mégis meg tudott nyitni.
Az úszó- és gyerekmencevével valamint pancsolóval rendelkező kis fürdő most megújult gépházzal felújított medencékkel és friss színekre festett padokkal várja a látogatókat.
A vendégek biztonságát a népegészségügyi központ előírásainak megfelelően fél óránkénti fertőtlenítéssel biztosítják.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...