Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Lehet, hogy hamarosan használhatjuk a fürdők beltéri medencéit is?

2020. 05. 21. 14:31
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő
Bár hivatalos bejelentés még nem történt, és ha történik is, kérdés, hogy mikor, azonban több jel is arra mutat, hogy a korlátozások enyhítésének egyik következő lépése lehet, hogy megnyílhatnak a fürdők fedett medencéi is.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a közfürdők üzemeltetésére vonatkozó iránymutatása szerint, jelenleg nem üzemeltethetőek többek között a fürdők beltéri medencéi. (Az iránymutatás itt olvasható, a 2.3 pontban szerepel).
A héten ugyanakkor több szálloda is olyan csomagokat hirdetett meg, amelyek június elejétől, közepétől érvényesek és tartalmazzák a beltéri wellness részlegük használatát is. A termalfurdo.hu itt látható hírlevelében is több ilyen ajánlat szerepel.
Ami azért tűnhet különösnek fejlemény, mert a szállodák wellness részlegei közfürdőnek minősülnek, így rájuk ugyanaz a jogszabály vonatkozik.
Ezen kívül két olyan fürdőről is tudunk, amelyek jelentős szállodai kapacitással is rendelkeznek, és a fedett medencéik megnyitását ígérik. A Kehida Termál a honlapján olvasható közlemény szerint pünkösdkor nyitja kinti-benti élményt adó medencéit, az Aquawolrd pedig június 13-ra ígéri a beltéri medencéinek nyitását a szaunavilág kivételével.
Nem utolsósorban az MTÜ által kiadott, és nemrégiben frissített COVID-19 Kézikönyve, amely többek között a közfürdők számára fogalmaz meg ajánlásokat, szintén utal a zárt medenceterek használatára (itt olvasható a 32-34. oldalon).
Ha a szállodák wellness részlegei megnyithatnak, és a fenti két fürdőben (az NNK engedélyével) használhatóak lesznek a beltéri medencék, akkor meglehetősen diszkriminatív lenne a többi fürdőre továbbra is fenntartani a korlátozásokat.
 
A fentiek természetesen csak a szerkesztőségünk véleményét tükrözik.
Semmilyen hivatalos szerv nem tett egyelőre a beltést a beltéri medencék és fürdők üzemeltetésére vonatkozóan. A május 21-i kormányinfón ugyanakkor Gulyás Gergely a kormány szerdai döntéseit ismertetve bejelentette, jövő kedden benyújtják azt a törvénytervezetet, amely fenntarthatja a kormány néhány rendkívüli jogrendben hozott döntését, ezt követően pedig a kabinet visszavonja a járványügyi veszélyhelyzetet. 
Az is lehet természetesen, hogy az NNK a fenti két fürdőnek tiltja meg mégis a beltéri medencék használatát, illetve, hogy ebben a tekintetben nem lesz teljesen következetes a szabályozás
Érdemes tehát figyelni a fürdők tájékoztatóit, amelyeket a termalfurdo.hu-n található adatlapjaikon még aznap megjelenítünk.
A termalfurdo.hu összegyűjtötte azokat a fürdőket, amelyek már megnyitottak, illetve amelyeknél már ismert a nyitás időpontja. Az utóbbit egy térképen és listaszerűen is megjelenítettük, ami erre a linkre kattintva látható.
Ha nem akar lemaradni a legfrissebb fejleményekről, érdemes feliratkoznia az értesítéseinkre.
Szívesen vennénk, ha Ön is leírná a véleményét a fentiekkel kapcsolatban. A lenti linkre kattintva hozzászolhat a cikkhez a Facebookon.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A szeptemberi hétköznapok aranyat érnek!

Minimum két éjszakás foglaláshoz 24 karátos aranylapocskákkal végzett arc-masszázst ajándékozunk!Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide