Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Az Egri Vár napja 2020

Eger 2020. október 17. Még nem hivatalos időpont
Hely3300 Eger, Vár 1.


Az Egri Vár napja
Az 1552-es győzelem emlékére október 17-én minden évben megünneplik az Egri Vár Napját. Az emlékezetes napon múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokkal, haditorna bemutatókkal, történelmi játszóházakkal és szakmai programokkal várják az érdeklődőket.
A várat Dobó István kapitány parancsnoksága alatt a körülbelül 2000 főnyi védő 38 napig hősiesen védelmezte az Oszmán Birodalom túlerőben lévő seregétől. A győzelem emlékére október 17-e minden évben az Egri Vár Napja. 
A hivatalos eseményekkel párhuzamosan történelmi kalandjáték is kezdetét veszi. A múzeumkedvelőket interaktív tárlatvezetések és bemutatók várják a kiállításokon. 
A Dobó István Vármúzeum történelmi felvonulással, díszsortűzzel, fegyver- és solymászbemutatóval, interaktív tárlatvezetésekkel tiszteleg a hősies várvédelem emléke és a várvédők előtt.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hogyan fürdőzik a magyar

Mondja el, Ön hogyan jár fürdőbe, strandra vagy wellness-ezni és nyerjen ajándékutalványt, wellnesshétvégét, fürdőbelépőket vagy kozmetikai ajándékcsomagot!
Kattintson a részletekért...Megnézem
2020. évi program még nem ismertTöbb információ a programról