Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Savaria Történelmi Karnevál 2021

Szombathely 2021. augusztus 22. - 2021. augusztus 25. Még nem hivatalos időpont
HelySzombathely, Aréna utca 8. 9700


Savaria Történelmi Karnevál
A város 2000 éves történetét megidéző történelmi karnevált az 1960-as években tartották meg először. A római Pannónia Provincia székhelyének lakói többnapos rendezvény keretében hatalmas, színes históriás játékkal emlékeznek meg minden év augusztusában a városuk történetéről díszes történelmi kosztümökbe öltözve a római kortól az államalapításig.
A karnevál a belváros mellett a Történelmi témapark, Iseum, romkert területére is kiterjed. Ilyenkor néhány napra megelevenedik a múlt, szívesen öltik magukra a vendégek a különböző korok viseletét, nézik meg a múltat idéző hagyományőrző együtteseket. Minden évben péntek, szombat esti féklyás, jelmezes felvonulást tartanak. Korhű jelmezbe öltözött polgárok vonulnak fel a utcákon, felidézve a történelmi korokat. A színes menet a felújított belvároson halad át. A jelmezesek megidézik a város és Pannónia dicső történetét, híres szülötteit, a magyar történelem emblematikus figuráit. A történelmi jeleneteket ezúttal is gólyalábasok dobosok, zenészek, tűznyelő, és tűzfújó mutatványosok, zászlóforgatók és hagyományőrzők tarka-barka serege színesíti és teszi pezsgővé. 
A Történelmi Témaparkban katonai hagyományőrző csapatok állomásoznak, élik a tábori életüket. A szokásos hadibemutatók mellett gladiátor játékokra is sor kerül. 
A Borok Utcáján az ország legjobb borait kóstolhatjuk meg, a Sörtéren kézműves söröket kortyolgathatunk. A Kalandvárban minden a gyerekekről, és a gyerekeknek szól. Koncertek, bábelőadások, kézműves foglalkozások, interaktív játszóprogramok várják a családokat. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra... 2021. évi program még nem ismertTöbb információ a programról