Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A Dunántúlon ezek a fürdők nyitnak a pünkösdi hétvégén

2020. 05. 28. 20:08
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő
Május folyamán már több fürdő is fogadott vendégeket az országban, nagyon sokan azonban Pünkösdre vagy az azt megelőző csütörtökre vagy péntekre időzítik a nyitást. Összegyűjtöttük, mely fürdők nyitnak a Dunántúlon.

Mivel nagyon sok fürdő nyitja meg a kapuit a pünkösdi hétvégén, ezért országrészenként gyűjtjük össze a fürdőket.  A már korábban megnyílt fürdők ebben a cikkben találhatóak.

Egyelőre minden fürdőben csak a fertőtlenített vizű, szabadtéri medencék nyithatnak meg. A gyógymedencék többségét sajnos nem lehet fertőtleníteni, így csak kevés helyen tudjuk élvezni ezek jótékony hatásait. Azoknál a fürdőknél, ahol lesz erre lehetőség már a hétvégén is, külön kitérünk erre.

A könnyebb áttekinthetőség kedvéért a cikkben szereplő fürdőket ezen az interaktív térképen is megjelenítettük. A fürdők neveire kattintva bővebb információ látható róluk.

 

Az ország második legnagyobb fürdője, a Bükfürdő Thermal & Spa május 29-én 15 szabadtéri medencéjét nyitja meg, köztük a gyógyvizes medencéket is, mivel rendelkeznek engedéllyel ezek fertőtlenítésére. A részletekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

 

A Komáromban található Brigetio Gyógyfürdő május 29-én nyitja meg a kapuit és csak a kültéri úszómedence és az élménymedence lesz használható. A szabadtéri gyerekmedence és pancsoló csak néhány nap múlva lesz üzemképes, ott még zajlanak a karbantartási munkálatok.

 

Május 30-án nyit a Pápai Várkert Fürdő is. Érdekesség, hogy a hamarosan a honlapon keresztül is lesz lehetőség jegyet váltani, ráadásul minden jegytípus valamivel olcsóbb lesz így, mint a pénztárban.

Pápai Várkert Fürdő
A Pápai Várkert Fürdő szabadtéri medencéi

 

Az Agárdi Termál- és Gyógyfürdő 3 medencével nyit május 30-án: a kültéri élménymedence mellett a kültéri termálmedence és a beltéri gyógymedence is látogatható lesz. Ezek a medencék is vízforgatós technológiával működnek, a fedett medencetér ablakai pedig kivehetőek, így egy félig nyitott medence jön létre, amely így megkapta az engedélyt az üzemelésre.

 

A Zalaegerszegi Termálfürdő május 30-án nyit, a belépő felnőttek részére 1200, a diákok, nyugdíjasok és gyerek részére 800 Ft lesz, ami a korábbi jegyáraknak az 50%-át sem éri el.

 

 

A Zalakarosi Fürdőben május 30-án nyit a sportmedence, a termálmedence, a családi medence, pancsoló, hullámmedence, strandi gyermek vízivilág, családi csúszdapark csúszdái, azonban a az Adrenalin-élményre még picit várni kell. A fürdőben külön termálvizes és gyógyvizes medencék működnek, az előbbiek vízforgatásosak, így használhatóak lesznek már a nyitáskor, a gyógymedencék, azonban egyelőre zárva tartanak.

 

Az Igali Gyógyfürdőben május 29-től a gyógymedencéket is igénybe lehet majd venni. Két külső félig fedett termál medence, belső udvari gyógy-élmény medence, a külső gyermek medencék, az úszómedence és az Olasz medence lesz használható, az élményelemeket azonban egyik medencében sem indíthatják el.

 

A Hertelendi Termálfürdő strandján 6 kültéri medence lesz használható május 29-től. A három nyitott gyerekmedence közül kettő, az ülőmedencék közül pedig egy egyelőre nem üzemel, de 34-36 C fokos, sőt 36-38 C fokos vízben is mártózhatunk majd.

 

A Harkányi Strandfürdő is május 29-én nyílik meg, egyelőre csak az ún. Lepke medencével, ami egy nagy területű dupla strandmedence. A gyógymedencék egyelőre nem üzemelhetnek. A fürdő 10:00-18:00 között lesz nyitva, a napijegy pedig egységesen 2300 Ft lesz mindenkinek.

 

A Siklósi Termálfürdő szintén május 29-étől fogad vendégeket minden nap 10:00-19:00 között. A szabadtéri sportmedence, melegvizes termálmedence, gyermekmedence lesznek használhatóak.

 

Május 28-án nyit a Barcsi Gyógyfürdő, 29-én a szentgotthárdi St. Gotthard Spa & Wellness, 30-án pedig a pécsi Hullámfürdő, a celldömölki Vulkán Fürdő és a Nagyatádi Város Termál Strandfürdő is.

 

A cikkben szereplő fürdőket egy térképen is megjelenítettük, ami az alábbi linkre kattintva látható.

Ezek a fürdők nyitnak meg a pünkösdi hétvégén a Dunántúlon

 

Ha nem szeretne lemaradni a fürdőkkel kapcsolatos legfontosabb információkról, akkor iratkozzon fel az értesítéseinkre. Kattintson az alábbi gombra...

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem