Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Jegy nélküli vendégek - Állatok a fürdőkben

2020. 06. 24. 17:08
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő
Sokan nem tudják, hogy a fürdőknek akkor is voltak látogatói, amikor zárva tartottak.A járvány ideje alatt ugyanis az elcsendesedő településeinkre olyan állatok is bemerészkedtek, amelyeket egyébként csak erdőn, mezőn láthatunk. Kacsák, gólyák, sőt őzek is is útba ejtették a fürdőket..

Kacsák a medencében

 

A vadkacsák elég jól alkalmazkodtak a városi léthez, csónakázó tavakban, mesterséges vizekben is remekül érzik magukat. Amikor azonban a Lukács fürdő medencéjében jelent meg egy kacsa család mindenki meglepődött és végigsöpört a közösségi médián a leleményes kacsamama fotója.  Ha valaki nem látta, róluk van szó:

 

 

 
A cuki kis pelyhesek azóta már nagyobbacskák és a közeli Dunában élik mindennapjaikat, de akadtak követőik.
Pakson például a rendőrség is kivonult, hogy összeszedje és biztonságba helyezze azt a 9 totyogó kacsát, akik úgy gondolták, hogy a helyi strand medencéje lesz az új otthonuk. Természetesen az állatvédők segítettek új helyet találni a hápogó strandolóknak. 
 

A gólyák is szeretik

A gólyák megjelenése a strandokon egyértelműen a kihalt, békés tereknek köszönhető. Ezek a madarak nem költeni, hanem vadászni járnak a fürdőkbe. Zalaszentgróton többen is lefotózták még május elején a kényelmesen lépkedő gólyát, aki a gyepen keresgélt.

 

Jászszentandrás strandját is meglátogatta egy közelben élő gólya, a helyiek megfigyelték a sportpályán és a medencék közelében is. 

Sokan irigykedtek is, mert a költöző madárral ellentétben a pandémia idején az emberek nem mehettek a medencék közelébe. Az őzek is bejártak a fürdőbe

A vízi madarak és a lápos területeket kedvelő gólyák mellett a nagyobb testű emlősök is kedvet kaptak egy kis strandolásra az ország több pontján is. Zalaszentgróton nyugodtan legelészett egy fiatal őz a medence partján, sokan úgy vélik itatónak használta a fürdőt. 

Hajdúszoboszlón kevésbé volt szerencsés a betévedő őz, ez az állat ugyanis csúnyán beszorult a kerítés lapjai közé. Már órák óta próbált szabadulni, mikor a strand munkatársai észrevették a szó szerint szorult helyzetben lévő állatot és némi segítséggel kiszabadították. Szerencsére az őz sérülés nélkül megúszta, így visszaengedték őt a természetbe. 

 

Ebből is látszik, hogy a szépen karbantartott fürdők, ha csend van, nagyon hasonlítanak a természetes élőhelyekre, így nemcsak mi, hanem az állatok is szívesen látogatják őket, akár az erdei tavakat vagy folyókat. 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ősz Kehidán!

Meneküljön el a nagyvárosok nyüzsgésétől, egy teljes testi-lelki felfrissülésre, a Zalai dombok ölelésében, a gyógyvíz megújító erejével! Megnézem