Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Gyógyfürdő

A gyógyfürdő olyan gyógyintézmény, amely gyógyvíz, gyógyiszap vagy egyéb természetes gyógytényező (például gázelőfordulás) felhasználásával balneoterápiás fürdőkezelést nyújt. A gyógyfürdők széleskörű fizikoterápiás ellátást is biztosíthatnak, amelybe a fürdőkezelés mellett az elismert ásványvíz, termálvíz, illetve melegített közműhálózati víz felhasználásával végzett kezelések és egyéb fizikai gyógymódok alkalmazása is beletartozik. Gyógyfürdőket általában természetes vagy mesterségesen fúrt hőforrások vagy ásványvizes források mellett létesítenek, de a gyógyvíz vagy akár termálvíz megléte a fentiek értelmében nem előfele a gyógyfürdővé minősítésnek.
Az alábbi gombra kattintva azon fürdők jelennek meg, amelyek ásvány-, termál- vagy gyógyvízzel rendelkeznek


Témába vág

Radonos vagy kénes? Kiderül, mire jók a gyógyvizek

Valószínűleg már szinte senkit nem lepünk meg a ténnyel, hogy Magyarország területének körülbelül 80 százaléka alatt termál vagy gyógyvíz található. Azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy mitől lesz gyógyvíz a víz, illetve milyen különböző típusok léteznek.

Négycsillagos szálloda épül a fürdő mellett Zalakaroson

Évi legalább százezer új vendégéjszakát hozhat Zalakarosnak a termálfürdő mellett épülő négycsillagos szálloda – derül ki a Zalakarosi Krónika legutóbbi számából.

Először rosszabb lesz, aztán jó - Érdekességek a gyógyfürdőzésről

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, mennyire menő vízrajzi adottságokkal rendelkezünk. Pedig a legnagyobb termálvízkészletek tekintetében olyan elit társaságban emlegetnek minket, mint Izland, Japán, Olaszország és Franciaország. Legyünk rá büszkék, és éljünk remek hazai adottságainkkal!