Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

A 10 legjobb fürdő, ahol télen is nagyokat úszhatunk

2019. 10. 29. 18:49
Forrás: termalfurdo.hu
Úszás
Azoknak az olvasóinknak gyűjtöttünk össze télen is használható 50 méteres úszómedencéket - ahol élvezhetik az úszás örömét a hideg hónapokban is, akár a csillagos ég alatt – akik szívesen összekötnék a wellness fürdőzést a világ egyik legegészségesebb sportjával , az úszással. 

10. Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő

A szombathelyi uszoda fedett részén, 50 méteres, nyolc sávos, kiváló minőségű úszómedence, tanmedence, lazítómedence, valamint női és férfi szauna vehető igénybe. A fedett uszodában az utóbbi harminc év során számos rendezvényt, úszóversenyt, vízlabda-mérkőzést rendeztek. Naponta több százan sportolnak itt, és veszik igénybe az uszoda szolgáltatásait. 5 medencéjéből 3-at a hideg időszakban is használhatunk. Az aktuális pályabeosztásról innen tájékozódhatunk. Ha a városban éjszakáznánk, itt találjuk a legjobb lehetőségeket.

9. Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda

Az ország egyetlen téli időszakban is üzemelő fedetlen medencéjeként hirdeti 50 m-es medencéjét a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda. Az 50-es évek végén épült, 2015-ben felújították és szinte történelmi építménynek számít. Sportköri edzések zajlanak a medencében napi rendszerességgel, hétvégenként vízilabda mérkőzéseknek ad helyet. Gyönyörű átlátszó kék vizében igazi felüdülés a csobbanás. Vízhőfok: 26-28°C, és 1 m-ről fokozatosan mélyül max. 2 m-ig. 7 medencéjéből csak a pancsolót nem használhatjuk a hideg időszakban, élményelemes gyógy-, vagy élménymedencéi egész évben felüdülést nyújtanak.
A 10 legjobb fürdő, ahol télen is nagyokat úszhatunk
Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda

8. Egri Termálfürdő

Magyarország egyik legszebb, legismertebb fürdőhelyén, az Egri Termálfürdőben külön medence vár az úszás kedvelőire (50 méteres versenymedence), mely nyáron nyitott, télen pedig sátorral fedett. 50x21 méteres, 26 fokos. Az aktuális pályabeosztásról itt tájékozódhatunk. Az időszakosan fedett úszómedence mellett 2 fedett termál-, 1 részben fedett élmény-, 2 nyitott gyógy,- 1 termál-, és 1 úszómedence vár minden korosztályt. Eger városának legjobb szállásait itt találjuk.

7. Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda

A Dagály fürdő 1948-ban nyitotta meg kapuit, amely a későbbiek során kibővült többek között az 1956-ban átadott 50 méteres uszodával, melyben évszaktól függetlenül minden nap úszkálhatunk, hőfoka 27 Celsius. A 2017-2018-as felújítás eredményeképpen egy megújult, a 21. századi követelményeknek megfelelő, funkcionálisan a Duna Úszóarénával egymást kiegészítő, teljesen megújult Dagály Strandfürdő várja a vendégeket. 8 medencét is használhatunk évszaktól függetlenül, fedett és nyitott térben. Jakuzzi, termál és Kneipp-medence is található itt. Ha a városban éjszakáznánk, itt találjuk a legjobb szállásokat.
A 10 legjobb fürdő, ahol télen is nagyokat úszhatunk
Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda

6. Virágfürdő Kaposvár

kaposvári Virágfürdőben két fedett uszoda található. A sportolók, úszók, vízilabdázók és szinkronúszók a sátras lefedéssel üzemelő 50 m-es versenymedencét használják, de biztosítanak vendégek számára is egy szabad pályát. A pályabeosztásról itt lehet olvasni bővebben. Ezen kívül 11 különféle medencében lazíthatunk, legyen szó jakuzziról, gyermekmedencéről, vagy súlyfürdőről. Kaposvár legjobb szállásai: itt.

5. Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda

A hódmezővásárhelyi Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda számos szabadtéri és beltéri medencével, wellness szolgáltatásokkal és gyógyvízzel szolgálja a vendégek kikapcsolódását, gyógyulását. A fürdő különlegessége, hogy két 50 méteres uszómedencével is rendelkezik. A fedett uszoda 50×25 m-es, 2,20 m-es állandó vízmélységű, 10 pályás, 26-28 °C vízhőfokú versenymedencéje és a strandon található 50x20 m-es medence kínál lehetőséget az úszásra. A kültéri is 26-28 °C vízhőfokú és 8 pályás, melyet minden nap 6:00-21:00-ig használhatunk, téli szezonban is. Összesen 9 medencét próbálhatunk ki, jakuzzit, gyógy- vagy gyermekmedencét egyaránt.
A 10 legjobb fürdő, ahol télen is nagyokat úszhatunk
Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda

4. Gyulai Várfürdő

A Gyulai Várfürdőben az 50 m-es versenyuszoda egész évben alkalmas úszóversenyek, és egyéb szórakoztató programok lebonyolítására. A medence kiváló vízminősége miatt közkedvelt a sportolni vágyók köreiben. A mellette kialakított lelátó alkalmas napozásra és szurkolásra is. A nyári időszakban az érdeklődők könnyűpalackos próbamerülésen is részt vehetnek a medencében. Az őszi szezon beköszöntével a medence sátorlefedést kap. Így télen is biztosítottak megfelelő körülmények a vízi sporteseményeknek, és az úszni vágyóknak. Ezen kívül 14 másik medence kínálja a felüdülést, többek között élmény-, gyógy-, és termálmedencék. Gyula szálláslehetőségeiről itt lehet tájékozódni.

3. Széchenyi Gyógyfürdő

Pest első uszodája és Budapest legnagyobb fürdője, a Széchenyi Gyógyfürdő olyan nyitott 50 méteres úszómedencét kínál, melyet télen is használhatunk. Középen helyezkedik el, 26–28 °C-os, amelyben a körbeúszás volt a hagyomány, hasonlóan a Gellért gyógyfürdő úszómedencéjéhez, de manapság már nem tartják ezt a szokást. Számítani kell a tömegre, így nem biztos, hogy edzeni is tudunk benne, inkább csak egy könnyed úszásra használhatjuk. A hideg hónapokban 21 másik medencét is találunk a fürdőben, így úszás után akár a 34 fokos nyitott élménymedencében is csobbanhatunk. Ha a városban éjszakáznánk, itt találjuk a legjobb szállásokat.
A 10 legjobb fürdő, ahol télen is nagyokat úszhatunk
Széchenyi Gyógyfürdő

2. Hungarospa Hajdúszoboszló

Az Árpád Uszoda a Thermal Camping szomszédságában található, a Hungarospa mellett. A fedett uszoda feszített víztükrű, 50 méteres, 8 pályás medencéjének vize 25-27 C°-os. Évente többször ad otthont rangos úszóversenyeknek és számos sportegyesület csapatai járnak tréningezni, alapozni. Mellette találunk még kondicionáló termet, tanmedencét, szaunát és álló szoláriumot is. A mellette fekvő fürdőkomplexumban télen 25 medencét is használhatunk, fedett, nyitott területen egyaránt, ezek között van gyógy-, élmény-, és gyerekmedence is. Itt kattinthatunk a legjobb hajdúszoboszlói szálláslehetőségekért. 

1. Kecskeméti Fürdő

Az 50 méteres, 10 pályás versenymedence a Kecskeméti Fürdőben Magyarország egyik legszebb, és egyik legkorszerűbb medencéje. Kiváló edzés- és verseny helyszín mind az amatőr, mind a profi úszók számára. Mozgatható fallal rendelkezik, amelynek segítségével két, 25 m-es medencévé alakítható. Itt elérhető az aktuális pályabeosztás arról, mikor találunk szabad pályákat. 15 medence áll rendelkezésünkre és a pancsolón kívül az összes kültéri medencét is használhatjuk egész évben. A városban ide kattintva találjuk a legjobb szállásokat.
A 10 legjobb fürdő, ahol télen is nagyokat úszhatunk
Kecskeméti Fürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

A NYÁR nem múlhat el élmények nélkül!

Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Tekintse meg a legjobb nyári wellness ajánlatokat most!Megnézem